Botox (Botulinum toxin) je neruotoksin koga prozivode bakterije Clostridium Botulinum. U narodu poznat kao “otrov” što mu je i bila prvobitna namena. Danas kao registrovani lek se koristi za mnoge indikacije u medicini.
Ipak najviše korišćen je u medicine obzirom na njegove fantastične rezultate u podmlađivanju ali i usporavanju starenja. Svoj efekat ostvaruje blokiranjem transmisije impulse sa nereva i tako vrši flakcidnu (mlitavu) paralizu mišića koji rezultira ispravljanjem bora.
Efekta botox ostaje najmanje 90 dana nakon čega se on u potpunosti razgradjuje a snaga mišića vraća ali mišić delimično slabi. Ovaj efekta slabljenja mišića je takodje jako značajan u antiaging-u jer time po prestanku dejstva botoxa bore koje se vraćaju budu ipak blaze i starenje se odlaže.

TRAJNOST: svi efekti botoxa traju od 3 do 6 meseci, ponekad i duže. U proseku od 4 do 5 meseci.

INDIKACIJA: botox se najčešće koristi za korekciju bora na gornjoj trećini lica za čelo, bore mrštilice (glabela) i bore smejalice (craw feet – bore oko očiju). Odličan rezultat se može postići i kod puštačkih bora, bunny smile (bore na korenu nosa) I gimmie smile (prejako podizanje gornje usne). Fantastični rezultati se postižu i kod ispravljanja bora na vratu a još jedna tražena indikacija je blokiranje znojenja u pazuhu.

NEŽELJENA DEJSTVA: nakon pravilne aplikacije botox nema neželjenih dejstva. Alergijske reakcije su izuzetno retke. Može se ponavljati neograničen broj puta.

OPORAVAK NAKON TRETMANA: nakon intervencije zastaje blago crvenilo u trajanju od 30 do 60 min. Efekti botoxa počinju da se vide za 3 do 4 dana a pun efekta za 7 do 8 dana. U tom period ne sme se koža tretirane regije grejati (radiotalasni lifting, parenje lica, laseri, saune) niti masirati.

Kontaktirajte nas da zakažete svoje konsultacije