Kolagen je prirodni protein koji se nalazi u vašim kostima, hrskavici, tetivama i (pogađate) – vašoj koži. Kolagen prisutan u vašoj koži je odgovoran za održavanje glatkog, čvrstog izgleda vašeg lica kada ste mladi. Međutim, kako starite, vaše telo postepeno proizvodi manje kolagena i postojeći kolagen počinje da slabi i razgrađuje se.
Tako počinjete da gubite tu gipkost i volumen mladosti, a meko tkivo počinje da visi i da se bora.
Dermalni fileri koji podstiču kolagen deluju tako što pomažu da se stimuliše prirodna proizvodnja kolagena u telu u oblastima gde se on vremenom iscrpio.

Injekcije filera za povećanje kolagena su relativno jednostavna procedura. Lekari Med Estetika će primeniti injekcije kroz malu iglu u delove vaše kože koje ste izabrali da tretirate.

Iako ćete možda osetiti manju nelagodnost od injekcija, postupak se može kombinovati sa lokalnim anestetikom za otupljenje bola. Injekcije će stupiti na snagu skoro trenutno da bi vidljivo izgladile linije i dodale volumen licu.

Regije koje se mogu tretirati kolagenskim filerima su: vraćanje volumena (srednji sloj kože), smanjivanje ožiljaka od akni, tretiranje sitnih bora na licu, tretiranje bora na vratu i dekolteu, tretiranje strija, tretiranje celulita.

Dugotrajne prednosti filera za povećanje kolagena će se i dalje primećivati tokom vremena – kako vaše telo apsorbuje filer, ono takođe gradi sopstveni zdravi novi kolagen kako bi prirodno dopunio tretman. Većina pacijenata može da očekuje da će uživati u svojim rezultatima filera za povećanje kolagena do godinu dana ili duže, mada se može preporučiti redovan raspored injekcija da biste održali svoje estetske ciljeve.

Kontaktirajte nas da zakažete svoje konsultacije