Carbon Laser je u stvari Neodimiu:Itrium-aluminium garnet laser koji može da generiše svelosne zrake iste talasne dužine koji mogu da deluju na pigmentne promene na koži. Energija zraka se može podešavati te se može tretirati promena na koži bez oštećenja ista. Ovaj laser može generisati dve vrste talasa 532nm i 1064nm. Talasi 1064nm pogadjaju crne i teget pigmente, dok talasi 532nm crvene i braon pigmente. Zbog ove osobine se mogu tretirati razne promene na koži kao tetovaže i trajana šminka.

U momentu kada talas pogodi pigment u koži (kod tetovaža ili trajne šmikne) dolazi da usitnjavanje čestice pigmenta na sitnije čestice koje su onda dostupne ćelijama čistačima tkiva “Fagocitima”. Ovo je jedina metoda da se tetovaža ukloni.

Slično se mogu tretirati i fleke (hiperpigmentacije) na koži. Zrak pogađa ćelije koje stvaraju pigment i tako ih uništava i fleka vremenom bledi.
Kapilari na koži se tretiraju takodje ovim laserom. Zrak pogadja hemoglobin u momentu njegovog prolaska kroz kapilar. Energija koju apsorbuje hemoglobin se prenosi na zid krvnog suda i tako dovodi do fotokoagulacije kapilara i njegovog zatvaranja.

Ipak najtraženiji tretman ovim laserom je “TRETMAN CRNA LUTKA” ili poznat još i kao “HOLIVUDSKI SJAJ”. Za ovaj tretman se koristi karbonska maska koja se nanosi na lice. Laserom se potom vrši raspršivanje češtica karbona sa lica i time se vrši karbonski piling. Istom metom se vrši i stimulacija kolagenom. Efekat sjajnog , glatkog i zategnutog lica je odmah prisutan i fantastičan!

carbon laser holivudski sjaj

Kontaktirajte nas da zakažete svoje konsultacije