Laserska epilacija je metoda uklanjanja malja sa tela uz pomoć svetlosne energije. LASERI su usmereni snopovi svetlosnih zraka iste talasne dužine iz vidljivog spectra. Ovi elektromagnetni talasi se tako gusto i jednoako usmeravaju da putujući zajedno kroz prostor zbirno nose veliku energiju. U medicini se koriste laser različite snage i energije kao i različite geneze.

Za epilaciju se koriste najčeće diodni laseri čiji snop zraka ima talasnu dužinu koja prilikom prolaska kroz kožu pogađa kožni pigment “melanin”. Ovaj pigment se nalazi gusto raspoređen u dlakama što dovodi do toga da najveću energiju apsorbuju upravo dlake. To dovodi do njihovog zagrevanja do visokih temperature.

Da bi se postigao efekat epilacije (trajnog ukalnjanja malja) potrebno je da se do maksimalne temperature ugreje koren dlake (mrtvi deo dlake) kako bi se toplotna energija prenela na ćelije korena dlake (živi deo dlake) i tako ona uništila u celosti. Iz tog razloga je potrebno pre tretmana obrijati regiju koja se tretira kako se energija koju dlaka prima i koja je sagoreva ne bi trošila na gornji deo dlake već samo na koren.

Drugi momenat koji je jako bitan jeste faza rasta dlake. Dlaka ima svoj životni vek i koren dlake je osetljiv samo u ranoj fazi. Dlaci je potrebno oko 8 meseci da prođe kroz sve faze rasta. To je i razlog zašto je neophodno ponavljanje epilacije jednom mesečno, najmanje 8 meseci kako bi efekat bio potpun.

Nakon uspešne epilacije dlake će u naredne dve nedelje otpasti i koren dlake trajno nestati. Ostale dlake će oslabiti i usporiti rast do sledećeg tretmana kada koren bude u početnoj fazi rasta. Ono što je bitno znati jeste da jednom uništen koren je zauvek uništen ali organizam ima sposobnost da stvara nove korene, tako da je moguće da se u nekom narednom period koren obnovi. Taj mirni period nakon epilacije je prilično različit kod svake osobe i može trajati od nekoliko meseci do više godina (pa i do 10 godina). U mirnom periodu kada dlaka nema, nije neophodno raditi tretmane “održavanja” jer tada laserski zrak nema na šta da deluje jer korena dlake nema.

Adekvatni period za ponavljanje tretmana je oko mesec dana, a najmanji razmak izmedju dva tretmana je 23 dana, a maksimalni 40 dana. U tom periodu treba ponoviti epilaciju. Svih 8 tretmana je neophodno da budu vezani jer ako se jedan preskoči, dlake koje su u tom momentu bile osetljive, sledeći put će biti osetljive tek za 8 meseci.

Laseri imaju podešavanja jačine laserskog zraka i frekvence kako bi se prilagodile svim fototipovima kože.S tim u vezi, laserska epilacija se radi tokom cele godine.

U Med Estetiku posedujemo tri tipa lasera, DIODNI LASER 3XD FUSION, SHR i IPL laser.

laserska epilacija
KAKO RADI ?

Diodna laser tehnologija za depilaciju bazira se na odabranoj dinamici svetlosti i toplote. Laser prolazi kroz površinu kože da bi stigao do korena folikula dlake. Laserski aparat 3XD FUSION koristi tri talasne dužine: 755 nm/ 808 nm/ 1064 nm. Talasna dužina 808nm je posebno efektivna na melanocite folikula dlake, bez oštećenja okolnog tkiva, jer se koherentno lasersko svetlo precizno usmerava. Stablo dlake i folikuli unutar melanina mogu apsorbovati laserski talas i pretvoren u toplotu, na taj način povećavajući temperaturu samih folikula. DIODNI LASER 3XD FUSION sa tri talasne dužine istovremeno omogućava efektivno uklanjanje standardnih (808nm- diodni), zatim veoma svetlih (755nm- aleksandrit laser) i veoma tamnih i debelih dlaka (1064nm Nd:yag).

PREDNOSTI EPILACIJE SA 3 TALASNE DUŽINE
  • Osmišljen tako da se može tretirati čak i veoma osetljiva koža, diodni laser sa tri talasne dužine svetlosti je pouzdano efikasan i preporučuje se za tretman na bilo kom delu tela.
  • Bez obzira na kom se tipu kože primenjuje ostvaruju se maksimalni rezultati zbog njegovog kontrolisanog laserskog snopa.
  • Diodni laser sa tri talasne dužine svetlosti je laser najnovije generacije koji poseduje uređaj za hlađenje koji umiruje kožu i epilaciju čini bezbolnom.
  • Velika prednost ovog diodnog lasera je ta što se dlake posle tretmana sa njim uklanjaju na duži vremenski period za razliku od drugih tretmana epilacije.
  • Njegova prednost je I ta što zbog velike gustine energije koju emituje omogućava uklanjanje upornih dlaka, tankih dlaka i veoma svetlih dlaka.
  • Omogućava vam da pregledate slike, programe, podatke o klijentima, izbor odgovarajućih parametara za sve tipove kože i dlake

Kontaktirajte nas da zakažete svoje konsultacije