Hijalurnoski fileri su polimeri hijaluronske kiseline koji su posebno dizajnirani da grade mrežu hijalurona koja time dobija gelastu strukturu i kao takvi su odlični za popunjavanje bora na licu i nadoknadu volumena na licu i telu. Glavna uloga hijalurona je da zadržava vodu koja je osnovni sastojak svih tkiva i glavni razlog starenja je upravo gubitak vode. Hijaluron će zadržavati vodu pa će i time, osim nadoknade volumena licu vraćati jedrinu privlačenjem vode i tako podmladjivati tkivo i korigovati bore istovremeno.

TRAJNOST: Hijalurnoski fileri su biorazgradivi injektabilini ekspanderi tkiva, što znači da će se vremenom razgrađivati, tako da ne zaostaje ništa što bi moglo škoditi tkivu i potpuno su biokompatibilni sa humanim tkivom (koje ga već sadrži). U proseku fileri ostaju u tkivu od 8 do 14 meseci, ponekad i duže (zavisi od individualne osobine organizma da brže ili sporije razlaže filer).

INDIKACIJA: Fileri se koriste za nadoknadu volumena jagodica, usana, podočnjaka, nazolabijalnih bora, marioneta, vilice, podizanje i ravnanje nosa (kod postojanja nosne grbe)

NEŽELJENA DEJSTVA: hijalurnoski filer su 100% biorazgradivi u predvidjenom roku. Neželjena dejistva u vidu granulaom (kuglica) se ne dešavaju ako se adekvatno aplikuju. Alergijske rekacije se izuzetno retko zabeležene

OPORAVAK NAKON TRETMANA: nakon aplikacije filera prvi rezultati se vide odmah ali postoji i otok koji prati intervenciju (naročito kad se rade usne). Otok prolazi unutar par dana ( od 2 do 5 dana). Kao i posle svake intervencije sa iglom postoji mogućnost nastajanja modrica (hematoma) koji mogu trajati i do 7 dana, ali se mogu prekriti šminkom. Masaža filer nakon intervencije je obavezna narednih 7 do 10 dana.

Kontaktirajte nas da zakažete svoje konsultacije