Piling lica predstavlja tretman ljušćenja površnih slojeva epiderma (prvog sloja kože). Najpovršniji sloj kože je epiderm koji je od srednjeg sloja (mezoderma) odvojen finom proteinskom strukturom koja se zove bazalna memrana.

Na ovoj membrane nalaze se matične ćelije epiderma iz kojeg nastaju glavne ćelije površnog sloja kože a to su keratinociti. Ove ćelije od bazalnog sloja rastu i menjaju se i migriraju sa starenjem do same površine kože kada umiru i odpadaju sa površine. Ovaj proces sazrevanja i odumiranja keratinocita traje 28 dana.

Piling nam služi da odstranimo mrtvi sloj epiderma (najpovršniji sloj) ili dublje slojeve epiderma kao bi osvežili rast novih ćelija i ujednačili ten koži. Često pilingovanje lica služi i kao priprema za druge tretmane jer pilingovanjem, odnosno stanjivanjem kože, ona postaje propusnija za Kreme i serume koje nanosimo. Takođe pore postaju pliće i kože se lakeše oslobanja sebuma i manje se prlja.

U zavisnosti od indikacija (aknozna koža, koža sa flekama) primenjuju se različiti pilinzi od mehaničkih do hemijskih ili služe kao priprema za druge tretmane.

piling lica

Kontaktirajte nas da zakažete svoje konsultacije