Plazma pen je jedan od najnovijih aparata koji se koristi u estetske svrhe, sadrži specijalnu elektrodu koja svojom frekvencijom jonizuje okolni gas i stvara plazmu. Prilikom dodira sa kožom, stvoreni elektronski luk plazma energije stvara mikroopekotine tretiranog područja bez neželjenog termičkog oštećenja okolne kože. Stimulišu se regenerativni procesi u koži, sinteza kolagena i elastina.

Primarno se koristi za uklanjanje sitnih kožnih promena, manjih bradavica i fibroma. Ipak najviše se koristi njegov efekat u zatezanju sitnih memorijskih bora koje se nalaze u samoj površini kože i koje ne može tretirati ni filerima ni botoxom.
Radi po principu minimalnog oštećenja kože epiderma koja stvara oko nevidljiv ožiljak oko bore i vrši njenu trakciju (zatezanje) i time ispravlja boru.

KAKO SE IZVODI TRETMAN ?

Nakon pripreme kože (ostavlja se topični anestetički krem) pristupa se sitnom spaljivanju epiderma u pravilnom nizu i time se bora ispravlja. Nakon intervencije zaostaju sitne krastice koje prolaze za 10-ak dana. Koža do otpadanja krastica se tretira lokalnim antibiotikom a nakon toga kremom sa SPF.

Indikacije:

  • Mimične bore na licu
  • Kapci
  • Strije
  • Sitne kožne promene, bradavice i manji fibromi
plazma pen

Kontaktirajte nas da zakažete svoje konsultacije