Mezoporacija je kozmetička aparaturna metoda koja omogućuje brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci sa epiderma u derm i aktiviranje metabolizma u dermu (srednji sloj kože).

Ova kozmetička metoda primenjuje pulsne struje, koje stvaraju elektromagnetno polje koje otvara privremene kanale (mezopore) u lipidnom sloju u epidermu, čime omogućava prolaz aktivnih supstanci u žive slojeve kože. Sam metod zasniva se na fenomenu elektroporacije, koga su naučno potvrdili dr Peter Agree i Dr Roderick Mac Kinnon i za to 2003. godine dobili Nobelovu nagradu u oblasti Hemije.

Mezoporacija, još poznata i kao Mezoterapija bez igle ili Neinvazivna mezoterapija, kako i sami nazivi kažu, predstavlja bezbolnu alternativu klasičnoj mezoterapiji koja podrazumeva ubacivanje aktivnih supstanci u dublje slojeve kože putem mezoterapijskih iglica.

Cilj mezoporacije je ubacivanje u kožu kozmetički aktivnih supstanci , koje klasičnim nanošenjem utrljavanjem u kožu, ne bi prošle epidermalnu barijeru i samim tim se ne bi postigao željeni efekat. Naime, u toku klasičnih bioloških tretmana svega 10% aktivnih supstanci koje koristimo u radu, može da dopre do dubljih slojeva kože. Mezoterapija bez igle omogućava povećanje apsorpcije aktivnih sastojaka sa 10% na 90% na dubini od 1 cm, i 65% na dubini od 6 cm. U zavisnosti od koktela koji ubacujemo odličan je za rešavanje opuštene kože, bora, fleka, lokalnih masnih naslaga, celulita i strija.

KAKO SE IZVODI TRETMAN ?

Tretman traje oko 20 min za lice i 40 min za telo. Radi se u serijama. Preporučuje se šest tretmana u seriji u cilju fiksiranja rezultata. Razmak izmedju tretmana je 7 do 10 dana. Nakon serije sledi pauza od 2 meseca.
Metoda je apsolutno bezbolna i ne ostavlja na koži, nakon tretmana, bilo kakve nepoželjne tragove, pa se ne mora posebno planirati, već ju je moguće uraditi bilo kad u toku radne nedelje ili vikenda. Neželjenih efekata na sam proces mezoterapije, kao što su iritacije ili reakcije tkiva, nema, izuzev ukoliko postoji alergija na neki od sastojaka.

KONTRAINDIKACIJE

Tretman ne treba raditi u trudnoći, tokom dojenja, kod obolelih od epilepsije, karcinoma, dijabetesa, kod osoba sa metalnim protezama u telu ili pejsmejkerom.

mezoporacija

Kontaktirajte nas da zakažete svoje konsultacije