PRP (eng. platelet rich plasma) ili plazma obogaćena trombocitima je tretman koji je poznat i kao “vampirski tretman” ili tretman krvnom plazmom jedini je potpuno prirodan i jedini regenerativni tretman. Kao prvo material koji se koristi u ovom tretmanu je sopstvena krv pacijenta što znači da je ovaj preparat potpuno prirodan i ne može da izazove nikakve neželjene efekte niti ima kontraindikacija.

Međutim ono što je najbitnije je efekat tretmana! Trombociti imaju ulogu da u momentu povrede krvnog suda u dodiru sa proteinima iz zida krvnog suda ili okolnog tkiva oslobde “faktore rasta” koji omogućavaju onovu tkiva. Ovo ćelije su ustvari “kese pune faktorima rasta”. Ovi faktori rasta se razlikuju i deluju na različite tipove ćelija stimulišući ih na regeneraciju.

U ovom tretmanu koncentrujemo, odnosno povećavamo i do 3 puta broj trombocita koje posle ubrizgavamo u tkivo i tako stimulišemo njegovu regeneraciju. Rezultat je povećana sinteza ćelija tkiva, povećana sinteza kolagena, sinteza novih krvnih sudova a time i više kiseonika, sinteza hijalurona te povećano nakupljanje vode u tkivu i vraćanje jedrine (turgora) kože, obnova epidermalnih ćelija i mlađa tekstura kože. Lice će praktično zablistati, bore se ublažiti, užiljci postati manje vidljivi, boja kože postaje ujednačenija sa manje fleka.

TRAJNOST: efekat PRP tretmana traje u proseku oko 6 meseci.

INDIKACIJE: svi tipovi kože za regeneraciju i podmlađivanje, koža sa ožiljcima od akni, svi tipovi ožiljaka, strije, siva pušačka koža, koža sa flekama (hiperpigmentacijama), koža sa kapilarima, rosacea.

NEŽELJENA DEJSTVA: nema

OPORAVAK NAKON TRETMANA: otok i crvenilo prolazi unutar 24 sata, a eventualne modrice u roku od 5 do 7 dana (mogu se pokriti i šminkom)

prp vampirski tretman

Kontaktirajte nas da zakažete svoje konsultacije