Uz pomoć dijamantske šmirgle vrši se kontrolisano odstranjivanje zadebljanog i izumrlog sloja kože, sa ciljem da se ukloni stara koža i uklone nedostaci, kao i neželjene promene nastale procesom starenja.

Mikrodermoabrazija je mehanički piling kože dijamantskim kristalima. U isto vreme se sondom vrši vakum masaža što doprinosi boljem čišćenju kože lica ali i poboljšava cirkulacija i limfna drenaža. Blagim i kontrolisanim uklanjanjem povšinskog sloja, koža je stimulisana da proizvodi novi kolagen pa kao rezultat dobijamo obnavljanje tonusa i poboljšanje teksture kože. Odličan je kao priprema kože i za ostale tretmane na licu.
Ovim tretmanom se podstiče mikrocirkulacija, čime se omogućava bolja ćelijska ishrana, brže i potpunije upijanje aktivnih materija koje treba da dopru do kolagena i elastina, i izazovu produkciju novih ćelija.

Tokom tretmana izumrli sloj kože se otklanja, dok vakum istovremeno stimuliše fibroblaste na produkciju novih kolagenih i elastinskih vlakana.
Mikrodermoabrazija održava mladalački i svež izgled kože, ublažavaju se bore, staračke pege, ožiljke, pigmentacije uzrokovane suncem, akne i ožiljke od njih, smanjuje proširene pore, reguliše pojačano lučenje sebuma.
Može da se kombinuje i sa drugim tretmanima podmlađivanja što ujedno i pojačava dejstvo.

KAKO SE IZVODI TRETMAN ?

Tretman se izvodi sa dijamantskom šmirglom određene gustine koja odgovara tipu kože klijenta. Bezbolan je i traje 5 do 10 min. kada je u pitanju lice i do 20 min kada je u pitanju telo.

KONTRAINDIKACIJE
  • dijabetičari,
  • rosacea,
  • telangiektazija ili proširenih kapilara,
  • bakterijskih infekcija kože,
  • herpesa,
  • zaravnjenih bradavica,
  • kod pacijenata sa izitretinoin – roakutan.

Zabranjeno je intenzivno izlaganje suncu do 3 dana nakon tretmana, uz obavezno korišćenje zaštitnog faktora i hidratantne kreme.

MIKRODERMOABRAZIJA

Kontaktirajte nas da zakažete svoje konsultacije